Advies Paardenweide

Ziet jouw weide er in de zomer uit zoals op deze foto?

Dat hoeft niet!

Er zijn verschillende opties om je weide te verbeteren. Hieronder lees je welke diensten beschikbaar zijn. Weet je nog niet wat bij jou past? Neem dan even contact op en we bespreken wat voor jou de beste optie is.
 
Sanne@paardinclusief.nl
06-48486408

Bemestingsadvies

Je ontvangt een pakket waarmee je zelf een bodemmonster kunt steken. De uitslag van het bodemmonster wordt automatisch naar Paardinclusief verzonden. Je ontvangt vervolgens een analyse van jouw bodem met een bijpassend bemestingsadvies voor de komende 4 jaar.

Inclusief:

€ 250

Advies Weidebeheer

Een adviesgesprek op locatie waarbij we samen kijken naar de toestand van je weide. We bespreken hoe je tot een gezonde paardenweide komt, hebben het over ongewenste planten en we bespreken wat voor jou de beste manier is om je paarden op de weide te hebben.

€ 300

Advies Paardenweide Compleet

Wil je een gezondere weide voor je paard met meer kruiden en verschillende soorten grassen? Ik kom langs bij jou op locatie en doe een inventarisatie van de huidige staat van je grasland. We hebben het over ongewenste planten, de beste manier om beweiding toe te passen en we hebben het over bemesting. Ik kijk met je mee met de opslag van mest en de gewenste bemesting die je zou willen gebruiken.

Om een echt goed beeld te krijgen van de bodem en om een gericht bemestingsadvies te kunnen geven steek ik een grondmonster voor een bodemanalyse. Met dit advies kun je weer 4 jaar vooruit.

Vervolgens maak ik een adviesrapport op waarmee je aan de slag kunt om in de komende jaren je grasland te verbeteren.

€ 500

De bovenstaande prijzen zijn inclusief btw en maximaal 45 minuten reistijd (vanaf 7434 PA, Lettele, enkele reis). Is de reistijd langer? Dan reken ik €10 per 15 minuten reistijd (uitgaande van snelste route zonder files). Als er meerdere adviesgesprekken op een route liggen worden eventuele reiskosten gedeeld.

De prijzen zijn exclusief materialen (zoals bodemverbeteraars of zaden).

Over de adviseur:

Al zo lang als ik me kan herinneren ben ik gek van dieren. Natuur en biologie heeft me altijd al geboeid. Met Paardinclusief verbind ik mijn liefde voor paarden en de natuur met elkaar. Het op een meer natuurlijke manier houden van paarden en het toevoegen van natuur en biodiversiteit gaan zo goed samen!
 

In de afgelopen jaren heb ik me steeds meer verdiept in het ontwikkelen van kruidenrijk grasland, welke beplanting geschikt is voor paarden, hoe je deze goed toepast in het landschap en hoe huisvesting het beste aan kan sluiten op de behoeftes van het paard.

Kennis heb ik niet alleen opgedaan via opleidingen en cursussen, maar ik heb ook veel in de praktijk mogen leren. Zowel in de paardenwereld als in de agrarische sector als ook via natuurorganisaties.

Veelgestelde vragen

Een zakje om de grond in te doen, een formulier en een doosje om het monster (gratis) op te sturen.

Een schepje of palenboor en een emmer. De andere benodigdheden ontvang je via de post.

Ja dat kan. Nadat je de bestelling voor het monstername pakket hebt geplaatst, krijg je een link naar de instructies. Hier wordt uitgelegd hoe je precies het monster kunt nemen.

Het advies paardenweide compleet is een combinatie van het bemestingsadvies en het advies weidebeheer. Je krijgt dus een volledig advies op zowel weidebeheer als bemesting. Bij het advies weidebeheer wordt er geen grondmonster gestoken en krijg je geen bemestingsadvies.

Ik woon vlak bij Deventer. Overijssel, Gelderland en Utrecht is mijn vaste werkgebied. Een afspraak op locatie in een andere provincie is ook mogelijk, dan probeer ik adviesgesprekken zo veel mogelijk samen te plannen om de reistijd te beperken. Het kan daarom zijn dat je iets langer moet wachten voordat ik langs kan komen.

Voor een advies op locatie neem ik binnen twee werkdagen contact met je op voor het inplannen van een afspraak.

Het monstername pakket wordt binnen drie werkdagen aan je verzonden, je ontvangt deze met de post.