Advies Weidebeheer en bodemanalyse

Wil je een gezondere weide voor je paard met meer kruiden en verschillende soorten grassen? Ik kom langs bij jou op locatie en doe een inventarisatie van de huidige staat van je grasland. Vervolgens maak ik een advies waarmee je aan de slag kunt om in de komende jaren je grasland te verbeteren. Om een echt goed beeld te krijgen van de bodem en om een gericht bemestingsadvies te kunnen geven kan ik een grondmonster steken voor een bodemanalyse. Met dit advies kun je 4 jaar vooruit.

Kosten: Vanaf €250,-

Beplantingsplan

Ik kom bij je langs op locatie, waar we je wensen wat betreft beplanting doornemen en ik met je meedenk over de mogelijkheden. Dit werk ik uit in een tekening met een lijst van plantensoorten en hoeveelheden. Hierbij hou ik rekening met de grondsoort, de landschappelijke inpassing en natuurlijk dat de beplanting veilig is voor paarden. In een verslag geef ik een samenvatting van het adviesgesprek en krijg je aanleg- en plantinstructies.
Hiermee kun je zelf aan de slag, of je kunt het plan delen met een hovenier.

 

Kosten: €400,- (incl. btw)

Reiskosten: zie onderaan de pagina
Kosten voor plantmateriaal zijn niet inbegrepen bij het beplantingsplan

Advies natuur en biodiversiteit

Wil je een fijne leefomgeving voor zowel je paarden als ook insecten en andere dieren. Dan is de adviessessie natuur en biodiversiteit iets voor jou.
Ik kom bij je langs en doe een inventarisatie van de huidige situatie. We kijken samen naar de wensen en mogelijkheden en je kunt me direct vragen stellen.
Vervolgens maak ik een simpel ontwerp en krijg je een overzicht met de tips die je direct kunt toepassen.

 

Kosten: €325,- (incl. btw)

Reiskosten: zie onderaan de pagina

Ontwerpsessie basis

Je wil een paardvriendelijke huisvesting, maar weet nog niet goed waar je moet beginnen. Ik kan je hier bij helpen!
Wanneer je gaat voor de ontwerpsessie basis, kom ik bij je langs op locatie. We kijken samen naar de wensen en mogelijkheden en je kunt me vragen stellen.

Ik bekijk de bestaande situatie en hoe je deze kunt aanpassen naar een meer paardvriendelijke huisvesting. Daarnaast maak ik direct een eenvoudig schetsontwerp, bijvoorbeeld van een track, beplanting en/of poel. Hiermee maak je een goede start.

Kosten: €325,- (incl. btw)

Reiskosten: zie onderaan de pagina
Wil je het ontwerp verder uitgewerkt hebben (professionele tekening), dan kan dit tegen een meerprijs.

Ontwerpsessie compleet

Wil je graag een compleet ontwerp van je paardenlandschap? Dat kan met de ontwerpsessie compleet. Ik kom bij je langs op locatie, we nemen door wat de wensen en mogelijkheden zijn. Ik maak een inventarisatie van de huidige situatie en het (gewenste) gebruik van het land. Ik neem je mee in de mogelijkheden voor het aanleggen van tracks, welke beplanting er mogelijk is en op welke plekken. Daarnaast kijk ik naar de mogelijkheden om biodiversiteit toe te voegen. Ook maken we samen een eerste schetsontwerp. Vervolgens ga ik thuis aan de slag met het maken van een professioneel ontwerp.
Dit eerste ontwerp bespreek ik met je via een online afspraak. Ik licht de tekening toe en je kunt vragen stellen. Na deze afspraak pas ik de tekening nog een keer aan, waarna je een definitief ontwerp ontvangt. Bij dit definitieve ontwerp zit een beplantingsplan met soortenlijst en aantallen.

Meer informatie over de werkwijze vind je hier

Kosten: Op aanvraag
Het voorbereiden van een vergunningsaanvraag behoort tot de mogelijkheden

De bovenstaande prijzen zijn inclusief btw en maximaal 45 minuten reistijd (vanaf 7434 PA, Lettele, enkele reis). Is de reistijd langer? Dan reken ik €10 per 15 minuten reistijd (uitgaande van snelste route zonder files). Als er meerdere adviesgesprekken op een route liggen worden eventuele reiskosten gedeeld.

De prijzen zijn exclusief materialen (zoals bodemverbeteraars of zaden).