Het toevoegen van een haag in je huisvesting heeft vele voordelen.

1. Onbeperkt ruwvoer

Een haag kan dienen als een natuurlijke voederplek voor je paard. De bladeren en takken van de haag zijn vaak eetbaar (afhankelijk van de soorten die je kiest) en kunnen een voedzame snack vormen. Het onbeperkt aanbieden van ruwvoer is belangrijk voor de gezondheid van je paard. Een haag kan hierin bijdragen. Bovendien fungeert de haag als een bron van afleiding voor je paard. Het knabbelen aan de bladeren kan verveling verminderen.

2. Beschutting

Een ander voordeel van een haag is de natuurlijke beschutting die het biedt. In de zomer brengt een haag beschutting tegen de zon, terwijl het in de winter een barrière vormt tegen de koude wind en regen. Zeker wanneer de haag groot genoeg is, zorgt deze ervoor dat je paard een comfortabele plek heeft om te schuilen.

3. Rustige omgeving

De haag fungeert ook als een visuele barrière. Wanneer je paard bijvoorbeeld langs een weg staat, kan een haag het zicht op de weg wegnemen en zo zorgen voor een rustigere omgeving voor je paard.

4. Waarde voor de natuur

Een struweelhaag is niet alleen gunstig voor paarden, maar ook voor de natuur. De haag trekt verschillende insecten aan en draagt bij aan de biodiversiteit van je omgeving.

Kortom, overweeg het toevoegen van een haag aan de huisvesting van je paard als je op zoek bent naar manieren om hun levenskwaliteit te verbeteren. Het biedt bescherming, voeding, rust en draagt bij aan de natuurlijke omgeving. Een win-win voor zowel jou als je paard.

Wil je graag weten welke soorten je toe kunt passen en op welke plek je dit het beste kunt doen? Ik kom bij je langs op locatie, waar we je wensen wat betreft beplanting doornemen en ik met je meedenk over de mogelijkheden. Dit werk ik uit in een tekening met een lijst van plantensoorten en hoeveelheden. Hierbij hou ik rekening met de grondsoort, de landschappelijke inpassing en natuurlijk dat de beplanting veilig is voor paarden. Hiermee kun je zelf aan de slag, of je kunt het plan delen met een hovenier.